De Euro-BV

Vlugger, Veiliger en Voordeliger

De Euro-BV is eigenlijk een combinatie van twee verschillende vennootschappen te weten een Nederlandse Werkmaatschappij, de Commanditaire Vennootschap (CV) en een Engelse Limited (Ltd.) die in de CV deelneemt als beherend vennoot. Doordat de Engelse Limited in de Euro-BV als beherend vennoot optreed, wordt voorkomen dat u zelf als ondernemer privé-aansprakelijk zou kunnen worden gesteld. Deze structuur combineert alle juridische en fiscale voordelen van de gewone Nederlandse BV met die van de Engelse Limited.

Doordat de werkmaatschappij een Nederlandse Commanditaire Vennootschap is, heeft de onderneming een volledig Nederlandse uitstraling. Doordat in geval van de Euro-BV niet de limited maar de CV bij de Nederlandse Kamer van Koophandel wordt ingeschreven ontstaan er geen verplichtingen op basis van de wet formeel buitenlandse vennootschappen. Bestuurders en aandeelhouder zijn niet privé-aansprakelijk.

De Euro-BV biedt naast alle juridische, fiscale en praktische voordelen van de Nederlandse BV bovendien:

 • Betere bescherming privé-vermogen door ontbreken uitkeringstoets.
 • Snel zelf op te richten vanachter uw bureau.
 • Binnen enkele (kantoor) uren operationeel.
 • Lage oprichtingskosten kosten.
 • Géén transactiekosten volstorten.
 • Eenvoudig en kosteloos, zonder notaris, overdraagbaar.
 • Directie-wijzigingen kosteloos zonder notaris.
 • Statuten-wijzigingen kosteloos zonder notaris.
 • Aandelenoverdracht kosteloos zonder notaris.
 • Gewone Nederlandse uitstraling vennootschapsvorm(CV).

Of korter gezegd: de Euro-BV biedt alle voordelen van de Engelse Limited maar niet de soms als onwenselijk ervaren exotische uitstraling die de toevoeging Ltd. aan de bedrijfsnaam heeft maar de zuiver Nederlandse uitstraling van de CV.

Binnen één werkdag operationeel

Ostrea Corporate Services UK Ltd. is als enige Nederlandstalige kantoor erkend en geautoriseerd door het Britse Handelsregister (Companies House) om rechtstreeks vanuit haar eigen kantoren online-oprichtingen en wijzigingen in het Britse Handelsregister door te voeren en te registreren. Desgewenst kan de Euro-BV zonder dat u zelf, op wat voor een manier dan ook, als eigenaar of aandeelhouder wordt geregistreerd of qualificeert worden ondergebracht in een "anonieme en belastingvrije" IBC (International Bussiness Corporation), en letterlijk binnen enkele uren operationeel handelen en bij de Nederlandse Kamer van Koophandel worden ingeschreven.

De Euro-BV kent slechts een beperkte publicatieplicht en een aandelenoverdracht of statuten-wijzigingen regelt u kosteloos bij Ostrea, zonder tussenkomst van een notaris. Bij de Nederlandse BV is de tussenkomst van een notaris voor een dergelijke wijziging wettelijk verplicht en zijn de daaraan verbonden kosten vaak vergelijkbaar met of zelfs hoger dan de kosten van oprichting.

Geen uitkeringstoets.

Door de z.g. uitkeringstoets van art 2:216 BW zijn de mogelijkheden om de aandeelhouders en bestuurders van de Nederlandse BV, zeker als het gaat om vorderingen van het UVW of de Belastingdienst, privé aansprakelijk te stellen angstaanjagend verruimd. Het doen van privé-opnamen kan haast niet meer veilig zonder een accountantsverklaring.

Misschien wel het belangrijkste voordeel van de Euro-BV is dan ook dat de "uitkeringstoets" van art 2:216 BW op de Euro-BV niet van toepassing is. Art 2:216 BW is speciaal geschreven voor de Nederlandse BV. Op de Engelse Ltd. de Euro-BV maar ook op bijvoorbeeld de Nederlandse NV of stichting of andere ondernemingsvormen dan de Nederlandse BV is art 2:216 BW dus uitdrukkelijk niet van toepassing. De normale regels voor bestuurdersaansprakelijkheid ingeval van fraude of wanbeheer zijn dat natuurlijk wel.

Voor ondernemers die door- of herstarten na een faillissement is het belangrijk te weten dat Ostrea de aandelen van de Euro-BV probleemloos kan onderbrengen in een International Business Compagnie (IBC), waardoor ook omgekeerd privé-schuldeisers of curatoren van de failliete ondernemer zich op geen enkele wijze op de rechtmatig verkregen goederen van de nieuwe onderneming kunnen of mogen verhalen.

Eerlijk en Helder prijsbeleid

Voor een Euro-BV betaalt u € 485,- compleet, vrij op naam. Dat is inclusief:

 • Kosten en fee oprichten.
 • Oprichtingsakte Commanditaire Vennootschap
 • Commandite service Commanditaire Vennootschap
 • Registratie Britse handelsregister.
 • Origineel Certificate of incorparation.
 • Origineel Current appointments report.
 • Memorandum of association.
 • Articles of association.
 • Kosten registred office (uw verplichte kantooradres in Engeland).
 • Voorbereiden en indienen annual accounts en annual returns.
 • Alle fee's, kosten, documenten en diensten voor de eerste 12 maanden.

Voor het jaarlijks onderhoud van de Euro-BV, zoals het verzorgen, voorbereiden en deponeren van de jaarstukken en jaarbalans (annual returns en annual accounts), de leges aan het Britse handelsregister en het aanhouden van het wettelijk verplichte Engelse registred office betaalt u daarna € 275,- per jaar. Voor de eerste 12 maanden zijn deze kosten zoals gezegd in de prijs inbegrepen, er zijn bij Ostrea nooit verborgen of bijkomende kosten.

Compleet met holding

Er zijn veel redenen te bedenken waarom u als ondernemer uw onderneming in een Euro-BV onder zou willen brengen. Wanneer het fiscaal effect daarvan een belangrijke overweging is dan is het belangrijk dat u uw Euro-BV onderbrengt in een holding. Het adagium onder belastingadviseurs is niet voor niets: "Een BV is geen BV". Ostrea biedt daarom de Euro-BV (Ltd.& commanditaire vennootschap) ook compleet aan in combinatie met een holding (Ltd.)

De Euro-BV met holding biedt alle juridische, fiscale en practische voordelen die de Engelse Limited en de Euro-BV bieden boven de Nederlandse BV. Dankzij de persoonlijke holding geniet u daarnaast mede dankzij de z.g Moeder-Dochter vrijstelling de volgende, voornamelijk fiscale, voordelen:

 • Vrijstelling van dividendbelasting bij winstuitkering aan Holding
 • Bij verkoop van een dochtermaatschappij door holding geen winstbelasting verschuldigd.
 • Meerdere werkmaatschappijen onder dezelfde holding mogelijk

Voor een Euro-BV compleet met holding betaalt u € 650,- vrij op naam.

Ook hier zijn alle kosten en documenten en alle diensten voor de eerste 12 maanden zoals altijd bij Ostrea in de prijs inbegrepen. Na de eerste 12 maanden betaald u voor het jaarlijks onderhoud, de fee aan het britse handelsregister en het registred office van de beide Engelse limiteds in deze structuur € 550,- per jaar.

International Business Corporation

De Euro-BV is kortom de ideale ondernemingsvorm voor de startende kleine ondernemer. Zoekt u maximaal fiscaal profijt of wilt u doorstarten in een faillissementssituatie.
Lees dan verder over de International Business Corporation (IBC)

De Euro-BV nu direct zelf online oprichten

U kunt uw Euro-BV of Euro-BV met persoonlijke holding nu direct zelf online oprichten door op de groene knop hieronder te klikken, u kunt dan vandaag nog operationeel met de Euro-BV aan het werk. Toch nog iets niet duidelijk of wilt u hulp en advies bij het oprichten belt u ons dan tijdens kantooruren geheel vrijblijvend op onderstaand telefoonnummer.


Online Oprichten of bel 085-330 1020