Bedrijfsjuristen

Ostrea Comsult Bedrijfsjuristen

Ostrea Juristen is een in het bedrijfssrecht gespecialiseerde rechtskundige adviespraktijk. Of het nu gaat om incasso's, leveringsvoorwaarden, arbeidsrechtelijke geschillen, huurzaken of intellectueel eigendomsrecht of het opzetten van vennootschapsrechtelijke structuren, alle ondernemingsrechtelijke specialismen zijn bij Ostrea Juristen of binnen de Ostrea groep aanwezig. Dat is de kracht van Ostrea Juristen. Bedrijfsjuristen pur sang met alle voor ondernemers belangrijke specialismen onder een dak of binnen de Ostrea groep aanwezig.

Arbeidsrecht

Het hedendaags arbeidsrecht mag, vergeleken met dat van een aantal jaren terug, een verademing worden genoemd. Werkgever en werknemer worden door de overheid niet meer volledig in een zot keurslijf van overdreven ontslagbescherming en afgedwongen solidariteit geperst dat beiden de lust tot werken doet ontgaan. Toch neemt ook het hedendaags arbeidsrecht nog steeds niet te onderschatten risico's met zich mee.
Lees verder...

Faillissementsrecht

Een faillissement lost zelden daadwerkelijk iets op, meestal zijn zowel de gefailleerde als de aanvrager en de overige schuldeisers, uiteindelijk bij een faillissement niet gebaat. Door de 'wie het eerst komt, het eerst maalt' mentaliteit die bij de afhandeling van faillissementen vaak heerst, zien zij hun rechten nogal eens aangetast. Met name leveranciersrechten en eigendomsvoorbehouden worden bij beslaglegging en faillissement vaak ruimhartig genegeerd, ook het regelmatig door de fiscus gebruikte bodembeslag blijkt in de praktijk vaak veel te lichtvaardig te worden ingeroepen en houdt dan ook geen stand wanneer het adequaat wordt bestreden.
Lees verder...

Incasso

Incassoprocedures worden door de juristen van Qstrea in principe op basis van 'no-cure-no-pay' uitgevoerd. Zeker wanneer leveringsvoorwaarden met deugdelijke bepalingen t.a.v. van betalingstermijnen en de overschrijding daarvan worden gehanteerd zal vrijwel altijd op 'no-cure-no-pay' basis kunnen worden geïncasseerd waardoor er voor u alleen bij succesvolle incasso kosten ontstaan.
Lees verder...

Leveringsvoorwaarden

Voorkomen is beter dan genezen. Goede leverings- en betalingsvoorwaarden scheppen duidelijkheid voor leverancier en afnemer. Dat zorgt er niet alleen voor dat geschillen eenvoudiger kunnen worden opgelost maar voorkomt vaak z elfs dat er geschillen ontstaan. Leveringsvoorwaarden stellen wij uiteraard graag voor u op en ook de zorg voor het deponeren en publiceren daarvan nemen wij u graag uit handen.
Lees verder...

Merken- en Handelsnaamrecht

De uiteindelijke basis voor een succesvolle onderneming is de reputatie. Wie altijd perfecte waar levert voor de laagste prijs maar om onverklaarbare reden de naam heeft onbetrouwbaar te zijn, heeft als ondernemer nauwelijks overlevingskans. Het opbouwen van een goede naam vergt hoge investeringen; alles wat u investeert in de kwaliteit van uw producten, de kwaliteit van uw dienstverlening en in reclame, investeert u in feite in niets anders dan in een goede reputatie.
Lees Verder....