Fiscalisten & Belastingadviseurs

Belastingvrij werken vanuit het buitenland


Belastingvrij werken en ondernemen vanuit het buitenland. Een mooie droom maar hoe maak je die droom tot werkelijkheid?Belastingvrij werken en ondernemen, droom of werkelijkheid?

Torenhoge belastingen, verstikkende regelgeving en vaak absurde administratieve verplichtingen, de enorme risico's die aan het aannemen van personeel kleven en de hoge mate van privé-aansprakelijkheid wanneer de onderneming onverhoopt in zwaar weer komt.

Het maakt Nederland, zeker voor zzp en mkb ondernemers, niet echt tot het ondernemers-paradijs dat het, na het uitlekken van de Panama Papers voor veel grote multinationale ondernemingen aan de Amsterdamse zuidas kennelijk wel blijkt te zijn.

Nederland verlaten is als zzp of mkb ondernemer, wanneer je met je onderneming niet fysiek aan Nederland gebonden bent, zo'n beetje de verstandigste beslissing die je kunt nemen. Bij de uitvoering van dat besluit wordt het de ondernemer echter bepaald niet makkelijk gemaakt.

De feitelijke leiding

Wanneer u als ondernemer uit Nederland vertrekt zijn er, zeker wanneer er daarbij sprake is van enige, zoals dat heet: "fiscale gedrevenheid" en niet echt alle banden met Nederland volledig worden doorgesneden, een groot aantal punten waar u op bedacht moet zijn. De Nederlandse belastingdienst zal geen middel schuwen u weer in haar gareel te krijgen.

Van het grootste belang is dat de Nederlandse belastingdienst niet aan u tegen zal kunnen werpen dat de feitelijke leiding van uw onderneming zich, geheel of voor een belangrijk deel, in Nederland bevind.

Omdat u de feitelijke leider van de onderneming bent zult u dus als het ook maar enigszins mogelijk is ook zelf Nederland als woonland moeten verlaten. Immers hoe mooi u de vennootschappelijke structuur waarin u uw onderneming drijft ook inricht, in uw onderneming heeft u de feitelijke leiding, en de belastingdienst zal dat, al dan niet met behulp van haar FIOD aan proberen te tonen om u en de door u geleide onderneming vervolgens daarover volledig naar Nederlands recht te belasten.

Gedeeltelijk wonen

Het oprichten van een vennootschap in een land met een aangenaam ondernemersklimaat is iets dat u met een gerust hart aan Ostrea kunt overlaten. Om het hele project te laten slagen is het echter van vitaal belang dat u ook zelf niet als inwoner van Nederland kunt worden aangemerkt. Natuurlijk staat het u, ook nadat u de vennootschap waarmee u uw onderneming uitoefent in een belastingvriendelijk klimaat heeft gevestigd vrij om Nederland te gaan en te staan waar u wilt. Er is geen enkele noodzaak in het land te gaan wonen waar u uw onderneming vestigt. Wel is van groot belang is dat u, zelfs niet, al is het maar gedeeltelijk, als in Nederland wonend kunt worden aangemerkt. Er mag u, en of uw gezin in Nederland dus absoluut geen woonruimte ter beschikking staan, een huurovereenkomst, een koopwoning of zelfs het bezit van een klein vakantiehuisje op de Veluwe kan, de praktijk heeft dat bewezen, maken dat u formeel juridisch door de Nederlandse Belastingdienst voor de belastingheffing gezien wordt alsof u in Nederland woont.

De Joint Venture

De Joint Venture maakt het mkb en zzp ondernemers die met hun onderneming niet fysiek aan Nederland zijn gebonden mogelijk Nederland met hun onderneming fiscaal en feitelijk volledig te verlaten zonder daardoor de mogelijkheid te verliezen om hun Nederlandse klanten en opdrachtgevers op een normale manier te kunnen bedienen en factureren.

Dankzij deze internationale vennootschapsstructuur kunnen deze ondernemers hun volledige inkomen voortaan, volstrekt legaal, belastingvrij ontvangen. Snel en efficiënt, dus zonder ingewikkelde procedures en formaliteiten kunnen zzp en mkb ondernemers in samenwerking met Ostrea het Nederlandse belastingstelsel zowel zakelijk als privé volledig achter zich laten.

Nieuwsgierig wat de Joint Venture voor u kan betekenen? Lees verder.....

De International Business Corporation (IBC)

Wanneer het voor u niet mogelijk of onwenselijk is Nederland als woonland te verlaten maar u toch zoveel mogelijk wilt profiteren van de mogelijkheden die het internationaal belastingrecht ook aan Nederlandse ondernemers biedt,

Lees dan verder over de de International Business Corporation (IBC)..

Of belt u tijdens kantooruren vrijblijvend telefoonnummer 085-330 1020