De Bankrekening

Betaalrekening gegarandeerd

Steeds vaker ondervinden startende ondernemers en ondernemers in de z.g. integriteitsgevoelige branches, zoals ondermeer horeca, import, export en transportbedrijven problemen bij het aanvragen van een zakelijke betaalrekening.

Maar ook wanneer een ondernemer bij een faillissement betrokken is of is geweest of een negatieve registratie bij het BKR heeft dan is dat voor de meeste banken tegenwoordig vrijwel altijd aanleiding de betreffende ondernemer geen zakelijke betaalrekening te willen verstrekken.

Inmiddels zijn alle grote Nederlandse banken betrokken bij en beboet wegens het meewerken aan of onvoldoende alert zijn op "witwassen" waardoor de angst om nieuwe zakelijke relaties in het mkb een rekening te verstrekken alleen maar toeneemt.

Speciaal voor ondernemers die van dit beleid het slachtoffer dreigen te worden heeft Ostrea met een aantal financiële instellingen de afspraak kunnen maken dat aan ondernemers die een onderneming hebben ondergebracht in een door Ostrea opgerichte vennootschap of vennootschapsstructuur, ongeacht de branche, de activiteit of de persoon van de ondernemer, dus ook wanneer die ondernemer een negatieve BKR registratie heeft of bij een persoonlijk of zakelijk faillissement is betrokken ALTIJD een betaalrekening en een Master- of Visa-card zal worden verstrekt.

Zonder persoonlijk bezoek

Het betreft een normale betaalrekening waarmee u probleemloos betalingen ten name van de vennootschap op de door de vennootschap verzonden facturen kunt ontvangen en waarmee u aan de vennootschap verzonden nota's en facturen eenvoudig kunt betalen.

Bij vrijwel alle pin- en betaalautomaten in Nederland en de rest van Europa kunt u met de bij de rekening behorende bankpas of creditcard betalen of contant geld kunt opnemen. Het betreft echter uitdrukkelijk geen bankrekening met krediet- of depositofaciliteiten en rechtstreeks contant geld op de rekening storten is niet mogelijk.

Voor de aanvraag van de betreffende betaalrekening is geen persoonlijk bezoek aan de bank nodig en meestal kunt al,letterlijk binnen enkele uren na oprichting van de vennootschap, over de betaalrekening en het daarbij horende IBAN nummer beschikken en daar betalingen op ontvangen en mee uitvoeren. De fysieke betaalkaart wordt u enkele dagen toegezonden.