De Limited Liability Partnership (LLP)

The best of two worlds

De LLP (Limited Liability Partnership) combineert de bescherming van uw privé vermogen en beperking van de privé-aansprakelijkheid van de Nederlandse BV en de gewone Engelse Limited met de fiscale voordelen die de eenmanszaak kleine ondernemers biedt.

Ideaal voor kleine startende (zzp) ondernemers die met behoud van startersaftrek, MKB winstvrijstelling en andere kleine ondernemersregelingen toch goed beschermd willen zijn wanneer de onderneming onverhoopt in zwaar weer zou komen of zelfs failliet zou gaan. Met de LLP bent u aanmerkelijk beter beschermd dan met de Nederlandse BV omdat de z.g. uitkeringstoets van art. 2:216 BW op de LLP niet van toepassing is. Voor de belastingheffing geniet u echter alle voordelen van de eenmanszaak en behoud u volledig recht op startersaftrek, de kleine ondernemersregeling BTW, de MKB vrijstelling enz.

Wanneer uw boekhouder zegt dat een BV of Engelse Ltd. voor uw onderneming fiscaal niet aantrekkelijk is maar u uw privé aansprakelijkheid, wanneer de onderneming onverhoopt in de problemen zou komen, wel zo goed als maar mogelijk is wilt beperken dan is de Limited Liability Partnerschip (de LLP) voor u de oplossing. Starters-aftrek, zelfstandigen-aftrek, de kleine ondernemersregeling btw, de mkb vrijstelling en alle ander fiscale regelingen die bij de eenmanszaak en de vof horen blijven bij de LLP behouden terwijl de aansprakelijkheidsrisico's optimaal worden afgedekt.

De Engelse Limited Liability Partenrship LLP biedt kleine ondernemers, zzp'ers en starters in afwijking van de bv, de Ltd., de eenmanszaak of de v.o.f. resumerend de volgende voordelen:

  • Veel betere bescherming privé-aansprakelijkheid dan de Nederlandse BV door ontbreken uitkeringstoets.
  • Eenvoudig zelf, zonder notarisbezoek, oprichten vanachter uw bureau.
  • Lage oprichtingskosten.
  • Var/bgl of modelovereenkomst zzp overbodig
  • Internationale uitstraling.
  • Fiscaal gelijk aan vof en eenmanszaak, dus o.a.:
  • Behoud startersaftrek.
  • Behoud zelfstandigenaftrek.
  • Behoud Investeringsaftrek kleine ondernemers
  • Kleine ondernemersregeling BTW van toepassing.

Eerlijk en Helder prijsbeleid

Voor het oprichten van een Engelse Limited Liability Partnership (LLP) betaalt u € 485,- vrij op naam. Dat is inclusief alle kosten, documenten en diensten voor het eerste jaar. Bij Ostrea zijn ALLE kosten altijd inclusief.

Voor het jaarlijks onderhoud van de Limited Liability Partnership (LLP), zoals het verzorgen, voorbereiden en deponeren van de jaarstukken en de jaarbalans (annual returns en annual accounts), de leges aan het Britse handelsregister en het wettelijk verplichte Engelse registred office betaalt u daarna € 275,- per jaar. Voor de eerste 12 maanden zijn deze kosten zoals gezegd in de oprichtingsprijs inbegrepen, er zijn bij Ostrea nooit verborgen of bijkomende kosten.

U kunt uw Engelse Limited Liability Partnership (LLP) nu direct zelf online oprichten door op de groene knop hieronder te klikken, u kunt daar dan vaak letterlijk nog dezelfde dag operationeel mee aan het werk. Houdt u er rekening mee dat de LLP altijd een partnership moet zijn en dat u daar dus uitsluitend gebruik van kunt maken wanneer sprake is van een samenwerking tussen tenminste 2 natuurlijke personen, dit kan een zakenpartner zijn maar kan ook uw huwelijks- of levenspartner zijn (vergelijk: man vrouw vof). Wilt u eerst nog meer weten belt u ons dan tijdens kantooruren geheel vrijblijvend op onderstaand telefoonnummer.

Nu direct zelf oprichten:

Nu direct zelf online oprichten:

Nu online oprichten of bel 085-330 1020

De International Business Corporation (IBC)

Wilt u gebruik maken van een internationale holdingstructuur,
zoekt u maximaal fiscaal profijt of wilt u doorstarten in een faillissementssituatie.
Lees dan verder over de International Business Corporation (IBC)