Ondernemen vanuit het Buitenland

Belasting ontwijken, droom of werkelijkheid?

Zeker wanneer uw onderneming niet fysiek aan Nederland gebonden is zijn er vele redenen te bedenken waarom u met uw onderneming Nederland het liefst zo snel mogelijk zou willen verlaten. Torenhoge belastingen, verstikkende regelgeving en vaak absurde administratieve verplichtingen, de enorme risico's die aan het aannemen van personeel kleven en de hoge mate van privé-aansprakelijkheid.

Het maakt Nederland, zeker voor zzp en mkb ondernemers, niet echt tot het ondernemers-paradijs dat het, na het uitlekken van de Panama Papers voor veel grote multinationale ondernemingen aan de Amsterdamse zuidas wel schijnt te zijn.

Kortom, Nederland verlaten is als zzp of mkb ondernemer wanneer je niet fysiek met je onderneming aan Nederland gebonden bent zo'n beetje de verstandigste beslissing die je kunt nemen. Bij de uitvoering van dat besluit wordt het de ondernemer echter ook bepaald niet makkelijk gemaakt.

De feitelijke leiding

Wanneer u als ondernemer uit Nederland vertrekt zijn er, wanneer er daarbij sprake is van enige "fiscale gedrevenheid" en niet alle banden met Nederland volledig worden verbroken, een groot aantal punten waar u op bedacht moet zijn. De Nederlandse belastingdienst zal geen middel ongemoeid laten om u weer in haar greep te krijgen.

Van het grootste belang is dat de Nederlandse fiscus u niet tegen zal kunnen werpen dat de activiteiten of de feitelijke leiding van uw onderneming zich, geheel of gedeeltelijk, in Nederland bevinden.

Omdat u de feitelijke leider van de onderneming bent zult u dus ook zelf Nederland als woonland moeten verlaten, immers hoe mooi Ostrea de vennootschappelijke structuur ook voor u inricht, ongeacht wie voor of namens u misschien de directie gaat voeren, u heeft de feitelijke leiding, en de belastingdienst zal dat, al dan niet met behulp van haar FIOD aan proberen te tonen om u vervolgens over al uw inkomsten daaruit belasten, als inwoner van Nederland betaald u immers belasting over uw "wereldinkomen".

Gedeeltelijk wonen

Het oprichten van een vennootschap in een land met een aangenaam ondernemersklimaat is iets dat u met een gerust hart aan Ostrea kunt overlaten. Om het hele project te laten slagen is het echter van vitaal belang dat u ook zelf niet als inwoner van Nederland kunt worden aangemerkt. U bent vrij in Nederland te gaan en te staan waar u wilt. Er is geen enkele noodzaak in het land te gaan wonen waar u uw onderneming vestigt. Wel is van groot belang is dat u, zelfs niet al is het maar gedeeltelijk, als in Nederland wonend kunt worden aangemerkt.

De Joint Venture

De Joint Venture maakt het mkb en zzp ondernemers die met hun onderneming niet fysiek aan Nederland zijn gebonden mogelijk Nederland met hun onderneming fiscaal en feitelijk volledig te verlaten zonder daardoor de mogelijkheid te verliezen om Nederlandse klanten en opdrachtgevers op een normale manier te kunnen bedienen en factureren.

Dankzij deze internationale vennootschapsstructuur kunnen deze ondernemers hun volledige inkomen voortaan, volstrekt legaal, belastingvrij ontvangen. Snel en efficiënt, dus zonder ingewikkelde procedures en formaliteiten kunnen zzp en mkb ondernemers in samenwerking met Ostrea het Nederlandse belastingstelsel op eenvoudige wijze zowel zakelijk als privé volledig achter zich laten.

Nieuwsgierig wat de Joint Venture voor u kan betekenen? Lees verder.....

Of belt u tijdens kantooruren vrijblijvend telefoonnummer 085 330 1020