De Secretaresse Service

Ding aan een draadje

Een opvallende groep binnen de groep Joint Venture ondernemers zijn de telefoon diensten, callcenters en secretaresse-services, juist deze diensten leken een aantal jaren terug nog locatie gebonden bij uitstek, immers de telefoon was zo’n ding aan een draadje waar een huis aan vast zat.

Bedrijven in deze branche varieerden in omvang van eenmans of eenvrouws bedrijven tot bedrijven waar soms honderden medewerkers zich bezighielden met het opnemen van de telefoon voor klanten, het bijhouden van afspraken, het bemannen van een helpdesk of het uitvoeren van een sales-campagne. Daarbij gebonden aan de plaats waar het kantoor gevestigd was.

Ondanks de komst van nieuwe technieken, eerst mobiele telefonie toen GSM en VoIP zijn veel bedrijven in deze branche niet erg veranderd terwijl juist voor dit soort bedrijven en hun werknemers het door de overheid zo gestimuleerde thuiswerken of telewerken bijzonder aantrekkelijk kan zijn. Zeker wanneer dit buiten de Nederlandse landsgrenzen gebeurd.

Virtueel callcentre

Behalve dat de moderne techniek het toelaat om de activiteiten in deze branche vanuit elke wisselende locatie in Nederland te ontplooien hebben met name een flink aantal grotere bedrijven inmiddels ook ontdekt dat het vanwege het gunstige ondernemingsklimaat daar erg aantrekkelijk kan zijn een callcenter in Ierland of zelfs in India te vestigen, het aanbieden van dit soort diensten vanuit een compleet virtueel callcenter is echter nog vrij ongebruikelijk en misschien daarom juist wel zo aantrekkelijk.

Inmiddels heeft een flink aantal ondernemers in deze branche de weg van de Joint Venture gevonden. Zo is er de de telefoniste die maar een klant bedient, te weten haar voormalige werkgever. Maar nu niet meer als werkneemster op het kantoor van de werkgever maar wisselend vanuit het appartement dat zij samen met haar echtgenoot, na diens pensionering, in Frankrijk heeft gekocht of vanuit het huis van een van de kinderen als zij daar op bezoek is. Twee maal per jaar werkt zij gedurende 3 weken vanuit het All-Inclusive resort aan de Turkse zuidkust waar zij samen met haar man inmiddels als vaste en gewaardeerde gast bekend is.

Doorstart

Ook is er het al meer dan 10 jaar bestaande callcenter met meer dan 10 medewerkers dat in Nederland dreigde te bezwijken aan de dwingende arbeidswetgeving en de torenhoge lasten. Met een vijftal medewerkers die niet al te zeer aan Nederland waren verknocht werd een doorstart gerealiseerd. Ieder ging aan het werk vanuit zijn of haar eigen locatie, gewapend met een laptop en een VoIP telefoonaansluiting.

Wanneer een relatie van Nederlandse klanten van het callcentre het Nederlandse telefoonnummer van die klant belde ging in vijf verschillende landen de telefoon over en kon dankzij de VoIP techniek probleemloos worden doorverbonden naar de juiste medewerker op het kantoor van de klant zelf, werd een notitie gemaakt of werd de gevraagde informatie verstrekt. Inmiddels is het oorspronkelijk aantal van 10 medewerkers al weer gepasseerd en zelfs bijna verdubbeld.

Vragen?

Heeft u vragen over de Joint Venture of wilt u van gedachten wisselen over de mogelijkheden van een maatwerk oplossing belt u dan tijdens kantooruren vrijblijvend telefoonnummer 085 3301020

Nu direct zelf online oprichten en registreren:

Ga verder of bel 085 3301020