De Tandtechnicus

Met beide handen

Als tandtechnicus ben ik ruim 15 jaar in dienst geweest bij een middelgroot tandtechnisch laboratorium in de randstad. Mede door concurrentie uit oost-Europa maar ook door steeds verder gaande automatisering moest het laboratorium waar ik voor werkte inkrimpen. Er werd een mooie ontslagvergoeding aangeboden aan de eerste drie medewerkers die voor vrijwillig ontslag zouden kiezen en wanneer niemand vrijwillig zou gaan kon gedwongen ontslag niet worden uitgesloten.

Met beide handen heb ik de kans gegrepen om mijn eigen kleine praktijk te starten. Op het gebied van gespecialiseerd kroon en brugwerk heb ik een reputatie hoog te houden, mijn werk ligt volgens mijn cliënten op het snijvlak van kunst, ambacht en wetenschap. Over opdrachten heb ik niet te klagen. Ik werk een enkele keer nog voor mijn oude werkgever maar vooral toch op basis van recommandatie voor tandartsen door het hele land.

De camper

Omdat ik er al jaren van droomde de wereld in te trekken heb ik in een hoekje van van een grote camper een klein laboratorium ingebouwd en voor ik het wist reisde ik meer rond dan dat ik thuis was maar zelfs als ik eens thuis was dan deed ik mijn werk in de camper. Mijn bedrijf was formeel natuurlijk wel gevestigd op mijn huisadres.

Toen de onroerend goed bubbel barstte en de huizenprijzen begonnen te dalen leek ons dat een goed moment het huis te verkopen om de prijsdalingen een paar jaar in de camper af te wachten. Een oud collega attendeerde mij er op dat ik daardoor, zonder dat er ook maar iets digitaal aan mijn bedrijf, daarmee een, wat men tegenwoordig een digitale nomade noemt, was geworden en dat ik daarom maar eens met de mensen van Ostrea over de Joint Venture moest gaan praten.

Hypotheek

Dat is nu bijna 10 jaar geleden, het leven bevalt prima zo maar toch is er het idee dat wij ons binnenkort misschien wel weer in Nederland willen vestigen. Altijd onderweg zijn is geweldig, maar soms heeft paar maanden in een gewoon huis wonen ook zijn charme.

Daarom gingen we voorzichtig eens kijken wat er in onze oude buurt zoal te koop staat, laat nou ons huis inmiddels weer in de etalage staan. In een reflex ga je dan toch kijken wat je hypothecaire mogelijkheden zijn en dat viel lelijk tegen, zonder vaste baan of jaarcijfers van een Nederlandse onderneming konden we het wel vergeten. Alleen als wij meer dan 50% eigen geld in zouden kunnen brengen zou er gepraat kunnen worden en laat dat nou tegenwoordig geen enkel probleem meer zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over de Joint Venture of wilt u van gedachten wisselen over de mogelijkheden van een maatwerk oplossing belt u dan tijdens kantooruren vrijblijvend telefoonnummer 085 3301020

Nu direct zelf online oprichten en registreren:

Ga verder of bel 085 3301020